مقالات

چیلر پیستونی چیست؟ معرفی و خرید

معرفی و خرید چیلر پیستونی

چیلرهای سیلندر پیستونی نوعی از چیلرهای تراکمی هستند که با بهره گیری از کمپرسورهای پیستونی یا رفت و برگشتی، از عملکردی فوق العاده برخوردار هستند. این دستگاه ها که در بازار با نام چیلرهای رفت و برگشتی نیز شناخته می شوند، بر پایه سیکل تبرید تراکمی کار می کنند. این بدین معنا است که این چیلرها با حرکت رفت و برگشتی پیستون، موجب فشرده سازی مبرد و تامین سرمایش می شوند. این مدل از چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کمپرسور، دارای انواع هوا خنک و آب خنک هستند که هر یک از آن ها از ویژگی ها و کاربردهای خاصی برخوردار هستند. چیلر پیستونی بر اساس یک چرخه ترمودینامیکی چهار مرحله ای که شامل تراکم، تبخیر، تخلیه و تبرید می شود کار می کند. چیلرهای تراکمی سیلندر پیستونی با داشتن مزیت های فراوان، گزینه مناسبی برای استفاده در محیط های صنعتی گوناگون و سیستم های تهویه مطبوع به حساب می آیند.

بهترین قیمت انواع چیلرهای پیستونی
و سایر مدل ها از بهترین برندها
در فروشگاه چیلر فن کویل

انواع چیلر پیستونی

این نوع از چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کندانسور به صورت زیر دسته بندی می شوند:

– چیلرهای سیلندر پیستونی هوا خنک

چیلرهای هوا خنک پیستونی مجهز به کندانسور هوایی و فن هایی مخصوص هستند که با هدایت جریان هوا به سمت لوله های حاوی گاز مبرد داغ، به خنک سازی و دفع گرمای آن کمک می کنند. چیلرهای پیستونی هوا خنک به دلیل عدم نیاز به برج خنک کننده، برای استفاده در مناطق دارای کم آبی مناسب هستند. این دستگاه ها از نظر هزینه های تعمیر و نگهداری نسبت به مدل های آب خنک مقرون به صرفه تر هستند، اما در مقابل بازدهی نسبتا پایین تری نیز دارند.

– چیلرهای سیلندر پیستونی آب خنک

این نوع از چیلرهای تراکمی پیستونی به جای کندانسور هوایی، از کندانسور آبی بهره می گیرند و برای فرآیند خنک سازی نیازمند برج خنک کننده هستند. چیلر پیستونی آب خنک نسبت به مدل های هوا خنک بازدهی بالاتری دارد، اما در مقابل، به دلیل امکان رسوب گرفتگی ناشی از جریان آب در سیستم، هزینه های تعمیر و نگهداری آن نیز بیشتر است. استفاده از این نوع از چیلرها به دلیل مصرف آب، عمدتا برای مناطقی با دسترسی مناسب به منابع آبی توصیه می شود.

ساختار چیلر پیستونی

انوع کمپرسور چیلر سیلندر پیستونی

کمپرسورهای این چیلرها با حرکت رفت و برگشتی پیستون در داخل سیلندر کار می کنند و دارای انواع مختلفی هستند که برخی از متداول ترین آن ها عبارت اند از:

– کمپرسورهای باز

در این نوع از کمپرسورها، نصب موتور و کمپرسور به شکل مجزا صورت می گیرد و اتصال آن ها به یکدیگر تنها به واسطه کوپلینگ است. کمپرسورهای باز در چیلر پیستونی به دلیل عمر بالا، معمولا مناسب استفاده برای ظرفیت های بالای صنعتی هستند.

– کمپرسورهای بسته

در این نوع از کمپرسورها موتور و کمپرسور در داخل محفظه ای مشترک قرار دارند و اتصال آن ها به یکدیگر به صورت مستقیم صورت می گیرد. کمپرسورهای بسته عمدتا برای ظرفیت های پایین تر به کار گرفته می شوند و امکان تعمیر آن ها وجود ندارد.

– کمپرسورهای نیمه بسته

طراحی این نوع کمپرسورها به نحوی است که اتصال موتور و کمپرسور به شکل مستقیم صورت می گیرد اما بر خلاف کمپرسورهای بسته، تعمیر آن ها امکان پذیر است. کمپرسورهای نیمه بسته اغلب برای استفاده در سیستم های سرمایشی صنعتی و تجاری ایده آل هستند.

موارد استفاده از چیلر پیستونی

چیلرهای سیلندر پیستونی یا رفت و برگشتی به دلیل بهره مندی از مزیت های متعدد، به عنوان یکی از سیستم های پرکاربرد، در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

– سیستم های تهویه مطبوع

چیلرهای رفت و برگشتی با کارکرد موثر خود قادر هستند، مقادیر فراوانی از هوا را متراکم سازند و به همین جهت برای استفاده در سیستم های تهویه مطبوع محیط های اداری، تجاری و مسکونی گزینه ایده آلی محسوب می شوند. این چیلرها همچنین برای تامین سرمایش محیط های صنعتی نیز به کار گرفته می شوند.

– صنعت نیروگاهی و پتروشیمی

چیلرهای سیلندر پیستونی از جمله چیلرهایی هستند که در بخش های مختلف نیروگاهی و صنعت پتروشیمی کاربرد دارند و نقش موثری در خنک سازی فرآیندهای مختلف این صنعت ایفا می نمایند.

صنعت تولید مواد غذایی

چیلر پیستونی یکی از انواع چیلرهایی است که به دلیل توانایی بالا در خنک سازی و کنترل دما، برای استفاده در فرآیندهای تولید و همچنین حفظ و نگهداری مواد غذایی انتخابی مناسب در نظر گرفته می شوند.

– صنعت پزشکی و داروسازی

با توجه به اهمیت بالای حفظ دما در کیفیت فرآیندهای تولید دارو، بهره گیری از این چیلرها می تواند از طریق خنک سازی محیط و تجهیزات آزمایشگاهی، شرایط مناسب برای فرآیندهای تولید و نگهداری را فراهم سازد.

– صنعت خودروسازی

چیلر پیستونی جزو چیلرهایی است که در صنایع خودروسازی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از چیلرهای تراکمی با حرکت رفت و برگشتی و عملکرد موثر خود به خنک سازی تجهیزات و فرآیند های تولید کمک می کنند.

– خنک سازی ماشین آلات صنعتی

با توجه به گرمای ماشین آلات صنعتی مورد استفاده در خطوط تولید، از این نوع از چیلرهای تراکمی جهت خنک سازی و کمک به عملکرد بهتر این دستگاه ها کمک گرفته می شود.

انواع چیلرهای پیستونی

مزایای چیلرهای سیلندر پیستونی

این نوع از چیلرها مزیت های متعددی دارند که برخی از آن ها به شرح زیر است:

– قیمت مناسب و مقرون به صرفه

با توجه به آنکه چیلر پیستونی دارای سیستمی غیر پیچیده است، با قیمت مقرون به صرفه تولید می شود و به همین سبب برای استفاده در پروژه های مختلف گزینه ای اقتصادی به شمار می رود.

– دارای ظرفیت های متنوع

از آنجایی که این چیلرها در ظرفیت های متنوعی تولید و روانه بازار می شوند، دارای کاربردهای فراوانی هستند و از آن ها می توان در محیط های مختلف اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی بهره گرفت.

– امکان نصب و تعمیر آسان

این چیلرها به دلیل داشتن طراحی مناسب، به آسانی نصب و تعمیر می شوند. از سوی دیگر در صورت بروز مشکل و نیاز به لوازم یدکی، تهیه این اقلام به سادگی امکان پذیر است.

کارایی بالا و عملکرد بهینه

چیلر پیستونی به لطف بهره مندی از طراحی پیشرفته و کیفیت ساخت مناسب، علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، از راندمان کاری بالا و عملکرد بهینه ای برخوردار است و در فشارهای بالا عملکرد مطلوبی دارد.

– تنوع در سیستم خنک کننده

این نوع از چیلرهای تراکمی در دو مدل هوا خنک و آب تولید خنک می شوند که این امر امکان تهیه چیلر تراکمی مناسب را متناسب با شرایط آب و هوایی و هزینه های انرژی فراهم می کند.

 


بیشتر بخوانید

سیستم تهویه سالن نساجی و کارگاه های پارچه

چیلر تهویه انبار مواد شیمیایی و دلیل اهمیت آن

چیلر جت بخار Steam Jet چیست و برای چه صنایعی مناسب است

سیستم فری کولینگ در چیلر چیست؟ کاهش مصرف انرژی

چیلر فلودد چیست Flooded و تفاوت آن با چیلر DX

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *